Starul lusitan i-a devansat cu această ocazie pe uruguayanul Luis Suarez şi pe argentinienii Lionel Messi şi Cesar Delgado, toţi trei cu câte cinci goluri marcate în acest turneu patronat de FIFA, care reuneşte anual campioanele continentale la nivel de club.

Al Jazira a deschis scorul prin brazilianul Romarinho (41), însă campioana Europei a restabilit egalitatea după pauză, prin Cristiano Ronaldo, golul victoriei fiind reuşit de galezul Gareth Bale (81), după o fază precedată de o poziţie suspectă de ofsaid la Casemiro.

Graţie acestui succes, Real Madrid, deţinătoarea trofeului, şi-a asigurat calificarea în finala actualei ediţii a Cupei Mondiale a cluburilor, în care va înfrunta campioana Americii de Sud, echipa braziliană Gremio Porto Alegre.

Acest nou record se adaugă celor deţinute deja de Cristiano Ronaldo, portughezul fiind cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor (114 goluri), a cupelor europene (115) şi a clubului Real Madid (421 goluri).

Atacantul lusitan a marcat, în total, 544 de goluri în 739 de meciuri oficiale la nivel de club, pentru echipele Sporting Lisabona, Manchester United şi Real Madrid, la care se adaugă cele 79 de goluri înscrise în 147 de selecţii în naţionala Portugaliei.

Iată cum se prezintă clasamentul all time al marcatorilor de la Cupa Mondială a cluburilor:
1. Cristiano Ronaldo 6 goluri/7 meciuri
2. Luis Suarez 5 goluri/2 meciuri
3. Lionel Messi 5 goluri/5 meciuri
4. Cesar Delgado 5 goluri/6 meciuri
5. Denilson Martins 4 goluri/3 meciuri
6. Mohamed Aboutrika 4 goluri/11 meciuri
7. Wayne Rooney 3 goluri/2 meciuri
8. Nicolas Anelka 3 goluri/3 meciuri
9. Ronaldinho 3 goluri/4 meciuri
10. Karim Benzema 3 goluri/4 meciuri