O persoană reținuta și alta dată în căutare pentru declarații false în dosarul secretarului Consiliului Bubuieci

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorii anticorupție, au reținut ieri o persoană și sunt în căutarea alteia, care sunt bănuite că ar fi determinat doi martori pe dosarul învinuirii secretarului consiliului Bubuieci, să depună declarații mincinoase în favoarea ultimului.

Potrivit procurorilor, în data de 12 decembrie curent, bănuiții au venit la domiciliul unuia dintre martori și i-au solicitat să-l ajute pe secretar de a se eschiva de la răspundere penală.

În continuare, deplasându-se la domiciliul secretarului, unde se mai afla un martor, sub convingerea și dictarea a mai multor persoane aceștia au scris recipise, precum că au primit bani în sumă de 100 mii lei de la secretar pentru un loturi de teren din comuna Bubuieci.

Astfel, s-a constatat că scopul întocmirii recipisei, precum și determinarea ulterioară a martorilor să depună declarații false, au fost efectuate pentru absolvirea de răspundere penală a învinuitului.

Temei pentru pornirea urmăririi penale au fost materialele acumulate de Inspectoratul de Poliţie Străşeni privind răpirea unei persoane cât și depozițiile unui martor care a fost determinat să-și schimbe declarațiile. Totodată ieri, în baza ordonanței procurorului au fost efectuate percheziții la domiciliile persoanelor bănuite.

Amintim că, secretarul Consiliului ar fi identificat patru loturi, care aparţineau Primăriei şi care urmau a fi repartizate unor localnici. Urmărind scopul înstrăinării acestora, secretarul, împreună cu alţi complici, ar fi căutat persoane din alte localităţi ale ţării, numele şi prenumele cărora corespundea cu datele de identificare ale adevăraţilor solicitanţi de terenuri, incluşi în lista pentru obţinerea loturilor pentru construcţie.

După ce au intrat în posesia loturilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele secretarului Consiliului, iar ulterior acesta le-ar fi vândut unor terți. Suma cadastrală a bunurilor menționate este de peste 700 mii de lei.

Astfel, ieri persoana bănuită a fost reținută pe un termen de 72 de ore, iar în privința celeilalte persoane sunt întreprinse acțiuni în vederea identificării locului aflării.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de comiterea acţiunilor ilegale sus menţionate, bănuiţii riscă pedepse de până la trei ani de închisoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...