/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Una reținută, alta dată în căutare! Două persoane ar fi încercat să influențeze martorii din dosarul funcționarilor corupți din Bubuieci

missing
14 decembrie 2017, ora 11:30

Potrivit procurorilor, pe 12 decembrie curent, bănuiţii au venit la domiciliul unuia dintre martori şi i-au solicitat să-l ajute pe secretar de a se eschiva de la răspundere penală. În continuare, deplasându-se la domiciliul secretarului, unde se mai afla un martor, sub convingerea şi dictarea a mai multor persoane aceştia au scris recipise, precum că au primit bani în sumă de 100 mii lei de la secretar pentru loturi de teren din comuna Bubuieci.

Astfel, s-a constatat că scopul întocmirii recipisei, precum şi determinarea ulterioară a martorilor să depună declaraţii false, au fost efectuate pentru absolvirea de răspundere penală a învinuitului.

Temei pentru pornirea urmăririi penale au fost materialele acumulate de Inspectoratul de Poliţie Străşeni privind răpirea unei persoane cât şi depoziţiile unui martor care a fost determinat să-şi schimbe declaraţiile.

Amintim că, secretarul Consiliului ar fi identificat patru loturi, care aparţineau Primăriei şi care urmau a fi repartizate unor localnici. Urmărind scopul înstrăinării acestora, secretarul, împreună cu alţi complici, ar fi căutat persoane din alte localităţi ale ţării, numele şi prenumele cărora corespundea cu datele de identificare ale adevăraţilor solicitanţi de terenuri, incluşi în lista pentru obţinerea loturilor pentru construcţie. După ce au intrat în posesia loturilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele secretarului Consiliului, iar ulterior acesta le-ar fi vândut unor terţi. Suma cadastrală a bunurilor menţionate este de peste 700 mii de lei.

Ieri, 13.12.2017, persoana bănuită a fost reţinută pe un termen de 72 de ore,

Tot ieri, în baza ordonanţei procurorului, deoarece existau circumstanţe ce nu suferă amânare şi pentru a evita distrugerea probelor, au fost efectuate percheziţii la domiciliile persoanelor bănuite.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de comiterea acţiunilor ilegale sus menţionate, bănuiţii riscă pedepse de până la trei ani închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram