/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Reforma administrației publice: Peste 5 milioane de lei au fost alocați pentru funcționarii publici concediați

missing
13 decembrie 2017, ora 18:27

În nota informativă a proiectului se arată că, banii repartizați vor fi utilizați pentru acoperirea cheltuielilor de disponibilizare ca prestaţii sociale ale angajatorilor (indemnizaţii la încetarea acţiunii contractului de muncă), precum şi pentru compensarea concediilor de odihnă anuale nefolosite pentru angajaţii cu care au fost încheiate raporturile de serviciu, survenite în urma procesului de reorganizare.

Mărimea mijloacellor financiare s-a decis în baza propunerilor venite de la autorităţi, ţinînd cont de perioada din anul curent în care va fi necesar de achitat personalului disponibilizat garanţiile sociale corespunzătoare.

Câteva instituții nu au comunicat despre necesitatea compensării în anul curent a cheltuielilor legate de disponibilizarea angajaţilor. Acestea sunt: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram