Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.06.2015

Gas Natural Fenosa este preocupată de posibila întrerupere a furnizării energiei electrice în următoarele zile

Gas Natural Fenosa este preocupată de posibila întrerupere a furnizării energiei electrice în următoarele zile

Potrivit unui comunicat de presă emis de Gas Natural Fenosa, furnizorul a avertizat printr-o scrisoare întreprinderile Red Union Fenosa şi Gas Natural Fenosa Furnizare Energie, care fac parte din Grupul Gas Natural Fenosa cu privire la posibilitatea de a reduce până la 40% din alimentarea cu energie electrică din cauza amânării plăților pentru energia furnizată.
 
Încetarea de alimentare ar putea fi efectuată de la 1 iulie, curent, așa cum a fost indicat întreprinderilor Gas Natural Fenosa în aceeași scrisoare.
 
Gas Natural Fenosa este preocupată de consecințele acestei decizii unilaterale a producătorului și aminteşte, că este forțată să amâne plățile din cauza  neajustării  tarifelor din 2012, care, la rândul lor, nu acoperă costul integral al energiei electrice. Compania achiziționează energie electrică în dolari SUA,  la o rată de schimb în tariful în vigoare de 11,8 lei / dolar, în condiţiile în care acest curs real este 18.68 lei / dolar la zi.
 
Această situaţie conduce la acumularea devierilor negative, care sunt în creștere și nu permit plata integrală a costului pentru energia consumată.
 
Pentru a evita probleme şi prejudicii  mari cauzate consumatorilor, Gas Natural Fenosa a solicitat furnizorului amânarea aplicării măsurii anunţate până pe 15 iulie, curent, cu încrederea că până atunci ANRE îşi va onora angajamentele şi va aproba noile tarife în corespundere cu cererile prezentate, pentru a debloca astfel situaţia gravă în care se află întreg sectorul energetic al țării, inclusiv cel mai mare furnizor de energie electrică din Moldova, care deserveşte circa 70 la sută din teritoriul ţării, anunță Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus