Cel puțin 18 răniți în urma unui nou seism puternic produs marți în Iran

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puțin 18 persoane au fost rănite marți, în sud-estul Iranului, în urma unui seism puternic care a provocat totuși puțin pagube materiale, informează autoritățile iraniene. Institutul american de geofizică a estimat magnitudinea cutremurului de marți la 5,9, notează AFP.

Seismul, cu magnitudinea 6,2 potrivit Centrului seismologic al Universității din Teheran, s-a produs la ora 12:13 (08:43 GMT) în provincia Kerman, deja lovită la 1 decembrie de un seism cu magnitudinea 6 care nu s-a soldat cu victime.

Optsprezece persoane au fost rănite în urma cutremurului de pământ, care a distrus mai multe case vechi în câteva sate, a indicat agenția oficială iraniană Irna.

Epicentrul seismului a fost localizat la Hejdak, situat la marginea deșertului Kavir-e Lut și la circa 50 de kilometri nord de Kerman, capitala provinciei aflată la circa 800 km sud-est de Teheran.

Cutremurul a fost urmat de nouă replici cu magnitudini cuprinse între 2,8 și 4,2 în intervalul a 70 de minute, potrivit Universității din Teheran.

Situat la confluența mai multor plăci tectonice și traversat de mai multe falii, Iranul este o zonă cu o activitate seismică intensă.

Luni seară, un seism cu magnitudinea 6 potrivit Universității din Teheran (5,4 potrivit USGS) s-a produs în regiunea Kermanshah, din vestul Iranului.

Acest cutremur nu s-a soldat cu victime, potrivit media iraniene, dar aceeași regiune, frontalieră cu Irakul, a fost lovită la 12 noiembrie de un seism cu magnitudinea 7,3 care s-a soldat cu 620 de morți și peste 12.000 de răniți în Iran, potrivit ultimului bilanț. Seismul s-a soldat cu opt morți în Irak.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...