Asigurările lui Igor Popa după decizia CSJ: Dosarul Filat nu se încheie aici. Vlad Filat își va găsi dreptatea la CEDO

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dosarul Filat nu se încheie odată cu decizia Curţii Supreme de Justiţie de a respinge drept inadmisibil recursul în anulare depus de fostul premier. Asigurările vin din partea avocatului Igor Popa, potrivit căruia Vlad Filat îşi va găsi dreptatea la CEDO, dar va fi izolat de societate până atunci.

„Eu vă asigur că dosarul Filat nu se încheie aici. Vlad Filat își va găsi dreptatea la CEDO. Cu părere de rău, până când se va expune CEDO, Vlad Filat va fi izolat de societate. Eu cred în continuare că magistrații au comis o încălcare gravă prin faptul că l-au condamnat ilegal pe clientul nostru”, a menţionat Igor Popa într-o reacţie pentru presă publicată pe pagina de Facebook a fostului premier.

Vedeţi şi: Vlad Filat rămâne în închisoare; A epuizat toate căile naționale de atac şi doar CEDO îl mai poate salva

„Vlad Filat își va găsi dreptatea la CEDO, așa cum s-a întâmplat și într-un caz analogic cu fostul premier georgian, Vano Mirabișvili. Urmează mai multe acțiuni pe care le vom pune în aplicare. Avem un plan de acțiuni pe care îl vom implementa din 2018. Din acest plan face parte comunicarea cu comunitatea internațională, dar și publicarea mai multor acte din dosar care scot la iveală acele ilegalități făcute în dosarul lui Filat. Așteptăm că CEDO să se expună pe acest dosar”, a mai spus Popa în reacţia sa.

Amintim că odată cu respingerea recursului de către CSJ, Vlad Filat a epuizat toate căile naționale de atac și că următoarea instanță la care pot să se adreseze avocații este Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...