Veaceslav Platon, condamnat la 12 ani de închisoare în cel de-al doilea dosar deschis pe numele său

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat la 12 ani în cel de-al doilea dosar deschis pe numele său, pentru tentativă de escrocherie şi corupere a mascaţilor de la Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Pantera”. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Chişinău, în lipsa inculpatului care nu a fost la şedinţa de judecată din motive necunoscute.

Potrivit procurorilor, la sfârşitul anului 2016, atunci când Veaceslav Platon se afla în arest, acesta ar fi încercat sa scoată sute de milioane de lei din compania Moldasig, Asito şi alte câteva firme, la care acesta era acţionar majoritar. Platon ar fi acţionat în complicitate cu două persoane.

Totodată, în timp ce se afla în biroul de aşteptare din incinta Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, acesta ar fi încercat să corupă angajaţii „Pantera”, promiţându-le recompense sub formă de apartamente în capitală, automobile sau câte cinci mii de euro pentru a-i permite acţiuni interzise în cadrul întâlnirilor cu avocaţii, dar şi pentru a avea acces la un telefon mobil. Dialogul dintre Platon şi mascaţi ar fost filmat cu o cameră ascunsă chiar de ofiţeri.

Este de menţionat că Platon a fost eliminat din proces pentru că a depus mai multe cereri, pe care instanţa le-a calificat drept abuzive.

Veaceslav Platon este deţinut în Penitenciarul numărul 13, după ce în dosarul privind fraudele de la Banca de Economii, a fost condamnat la 18 ani de închisoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...