14:41:59 19.04.2024
Stiri

Medicamentul care cauzează PNEUMONIE. Este utilizat de multă lume

Știri 29.06.2015 20:30 Vizualizări2314 Autor: Ziarul National
Medicamentul care cauzează PNEUMONIE. Este utilizat de multă lume realitatea.net


Medicamentele care conţin costicosteroizi inhalatori şi care sunt utilizate în tratamentul bronhopneumopatiei obstructive cronice (BPOC) vor fi reevaluate deoarece ar putea creşte riscul de pneumonie, conform Agenţiei Europene a Medicamentului (European Medicines Agency-EMA).

Reevaluarea a fost solicitată de Comisia Europeană în vederea evaluării riscului de apariţie a pneumoniei în cazul utilizării acestor medicamente pentru tratarea BPOC, administrate prin inhalare cu ajutorul unui dispozitiv pentru inhalat.

Riscul de apariţie a pneumoniei în cazul acestor medicamente a fost identificat pentru prima dată în anul 2007, cu ocazia unui studiu care a arătat că, la pacienţii trataţi cu fluticazonă, un corticosteroid inhalator, s-a constatat un risc mai mare de apariţie a pneumoniei comparativ cu cei cărora li s-a administrat placebo, scrie Adevărul.

Din momentul respectiv, s-au efectuat în continuare studii individuale asupra unor medicamente cu administrare pe cale inhalatorie, care conţin corticosteroizi, precum şi studii combinate asupra clasei de corticosteroizi inhalatori (meta-analize), ale căror rezultate au furnizat date suplimentare cu privire la riscul de apariţie a pneumoniei, considerându-se necesară efectuarea unei reevaluări aprofundate pentru caracterizarea riscului în cauză.

În prezent, EMA va analiza toate datele disponibile cu privire la riscul de apariţie a pneumoniei asociat administrării corticosteroizilor inhalatori în tratamentul BPOC şi va avea în vedere necesitatea actualizării recomandărilor curente de prescriere pe întreg teritoriul Uniunii Europene.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md