Ce este „inelul de oţel” cu care Marea Britanie speră să oprească imigranţii să mai ajungă în țară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Marea Britanie urmează exemplul Ungariei şi construieşte un gard pentru a opri afluxul de imigranţi ilegali. Construcţia va avea aproape 3 metri înălţime şi se va întinde pe o distanţă de 3,2 kilometri.

Denumit „Inelul de Oţel”, gardul de securitate va fi construit în jurul terminalului Coquelles din Franţa, al Eurotunelului, unde un mare număr de imigranţi urcă ilegal în trenuri pentru a ajunge în Marea Britanie, scriu cei de la stirileprotv.ro.

Lucrările vor începe în această săptămână şi vor fi finalizate la finalul lunii iulie, potrivit ministrului de Imigraţie James Bronkensire, informează express.co.uk.

Acelaşi gard a mai fost folosit pentru a proteja evenimente importante precum Summitul NATO de anul trecut din Newport, Wales sau Jocurile Olimpice din 2012, arată sursa citată.

Acum însă autorităţile speră să oprească maşinile şi camioanele care pleacă din Coquelles, dar şi călătorii clandestini, disperaţi să ajungă în UK. Măsura vine după ce s-a constatat că numărul imigranţilor ilegali care intră în Marea Britanie s-a dublat.

Ungaria a decis în urmă cu două săptămâni să închidă „fizic” graniţa cu Serbia şi intenţionează să construiască un gard înalt de patru metri de-a lungul celor 175 de kilometri de graniţă comună între cele două ţări.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...