Petr Cech, noul portar al lui Arsenal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Portarul ceh Petr Cech a fost prezentat oficial astăzi de Arsenal Londra ca noul jucător al „tunarilor”. Goalkeeperul de 33 de ani, care a strâns 400 de meciuri în Premier League, în 11 ani petrecuți la Chelsea, a semnat cu rivala Arsenal, care a plătit 11 milioane de euro pentru serviciile sale.

Cech, care și-a început cariera în țara natală, la Chmel Blsany, a trecut pe la Sparta Praga și Rennes, înainte de a ajunge, în 2004, la Chelsea. Portarul a debutat la naționala Cehiei în 2002, strângând 114 partide pentru selecționata țării sale, doar patru mai puțin decât Karel Poborsky, recordmanul selecțiilor all-time al Cehiei.

De șapte ori desemnat cel mai bun fotbalist ceh și de trei ori câștigător al „Premier League Golden Glove”, acordat celui mai bun goalkeeper din Anglia, Petr Cech va deveni cel mai bine plătit portar din istoria lui Arsenal, cu un salariu de aproximativ 7,3 milioane de euro pe an.

„Sunt foarte încântat de faptul că am semnat cu Arsenal și abia aștept să încep să joc la noua mea echipă. Am aceeași dedicație și motivație pentru fotbal ca la începutul carierei mele și iubesc provocările. Când Arsene Wenger mi-a vorbit despre ambițiile acestui club și cum eu sunt o parte a acestor planuri, am știut că decizia e clară”, a spus Petr Cech, citat de site-ul oficial al lui Arsenal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...