/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Troleibuze cu anvelope de vară. Lichidul nu și-a făcut efectul, nisipul – murdărește orașul

11 decembrie 2017, ora 19:59

„Vă rog domnule Butucel, să-mi raportați când o să fie cumpărate aceste roți. Patru milioane de lei care pot fi luate din orice bancă fără consiliu”, a spus Silvia Radu.

„În ultimul moment ne-a anunțat că nu dispune de surse. Toate finanțările care au fost necesare din buget noi le-am furnizat în adresa RTEC”, a susținut Vitalie Butucel, șef interimar Direcția Transport.

De cealaltă parte, șeful Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci, spune că troleibuzele au anvelope: „Toate au anvelope. Noi ne ocupăm cu această întrebare și cred că, în timpul cel mai apropiat, întrebarea va fi rezolvată”.

Prin surprindere a fost luata și direcția locativ-comunală, care trebuia să pregătească trotuarele pentru pietoni. Din cauza ghețușului, în ultimele două zile, 30 de persoane au suferit traumatisme.

„Am fost în țările baltice… În 5 ore acolo era deja împrăștiat nisip, dar la noi într-o zi și nu fac nimic. Cu frică merg, ca să nu-mi rup piciorul”.

„Cu natura nu te pui. Nu trebuie neapărat să împrăștii nisip, pentru că mai apoi se face noroi”.

„Nu este gram de nisip. Au presărat nisip cu lingura de ceai. Un kilometru am mers pe gheață”.

„Mergem, dar dacă cazi jos, te ridici și înainte”.

Șefii de la primărie au o explicație și pentru faptul că gheața de pe trotuare nu s-a topit nici după prelucrarea cu soluție specială: lichidul care trebuia să o topească nu și-a făcut efectul:

„Nouă tot nu ne-a plăcut cum s-a lucrat. Nu și-a făcut efectul”, spune Petru Gontea, șeful Direcției Locativ-Comunale.

În ceea ce privește împrăștierea nisipului cu sare, funcționarii spun că nu dispun nici de suficiente autospeciale, dar nici să murdărească străzile nu ar vrea.

„Tehnica dată nu o să ne permită să acoperim tot orașul. Ne-am gândit că e prea devreme să-l împrăștiem, că murdărim orașul”, a menționat Petru Gontea.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram