Neil Young, pasionat timp de multe decenii de machetele de trenuri, a scos la vânzare peste 230 de modele din gama Lionel în cadrul acestei licitaţii, ce a fost organizată de casa Julien's Auctions din Los Angeles. Printre acestea s-au aflat o locomotivă personalizată Commodore Vanderbilt 4-6-4, care s-a vândut cu suma de 10.000 de dolari.

Mai multe automobile care i-au aparţinut lui Neil Young, care au fost de asemenea vândute. Un automobil Buick decapotabil — un model 76X Roadmaster Skylark—, de asemenea personalizat, a fost vândut cu 400.000 de dolari, au precizat sâmbătă reprezentanţii casei organizatoare.

Neil Young, cunoscut pentru cântecele sale din epoca Woodstock, dar şi pentru colaborările sale cu trupele Buffalo Springfield şi Crosby, Stills, Nash & Young, a spus că această colecţie numeroasă de machete de trenuri, pe care le-a instalat în reşedinţa amenajată în ferma lui din California, l-a ajutat să interacţioneze mai bine cu fiul lui, Ben, care suferă de paralizie cerebrală.

Printre obiectele vândute la licitaţie de sâmbătă s-au aflat şi câteva dintre chitarele, amplificatoarele şi microfoanele celebrului rocker.

O parte din suma obţinută la licitaţie va fi donată în beneficiul Bridge School din California, pe care a doua soţie a lui Neil Young, Pegi Young, a înfiinţat-o în 1986 pentru copiii care suferă de deficienţe grave de vorbire şi fizice

Neil Young şi Pegi Young au divorţat în 2014 după o căsnicie care a durat 336 de ani. Pegi Young a rămas cu ferma din California, iar muzicianul s-a mutat în Los Angeles, unde locuieşte cu actuala sa parteneră de viaţă, actriţa Daryl Hannah.