Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Candidații la șefia ANI susțin…

Candidații la șefia ANI susțin proba interviului

Cei trei candidați la fotoliul de președinte al Autorității Naționale de Integritate susțin astăzi, 11 decembrie, proba interviului. După prima probă, cea scrisă, lider în concurs este Francisco Talmaci, şef al Direcţiei sinteză, asistenţă juridică şi control de la Ministerul Finanțelor, care a obținut 21,5 puncte. Acesta este urmat de  Rodica Antocişefa Laboratorului de expertize judiciare criminale din cadrul Centrului Național de Expertize Judiciare al Ministerului Justiției, cu 20,7  și Lidia Chireoglo, ofițer superior de urmărire penală în cadrul Centrului Național Anticorupție, cu 20,2 puncte acumulate.

Ultima etapă a concursului este testarea la detectorul comportamentului simulat (poligraf).

Este cea de-a doua tentativă de numirea a unui șef la ANI, instituție devenită nefuncțională la 1 august 2016, odată cu reformarea acesteia.

Primul concursul pentru ocuparea funcției de președinte al ANI a eșuat în luna octombrie curent, pentru că niciunul dintre cei doi candidați înregistrați în cursă, Victor Strătilă și Teodor Cârnaț ,  nu a trecut testul la poligraf.

La 7 decembrie curent Lilian Chișcă a fost desemnat câștigăt al concursului pentru suplinirea funcției de vicepreședinte al ANI. Candidatura acestuia urmează a fi propusă șefului statului pentru numir eîn funcție.