Numărul unu mondial a trecut în două seturi de Margarita Gasparyan, ocupanta locului 113 WTA, în două seturi, 6-4, 6-1, după o oră şi 22 de minute petrecute pe teren, şi a început cursa pentru al şaselea trofeu la All England Club.

Americanca ajunsă la 33 de ani a câştigat ultimele trei Grand Slam-uri (US Open, Australian Open şi Roland Garros) şi poate deveni prima jucătoare, de la Steffi Graf, în 1988, care se poate impune în primele 3 turnee majore ale anului, performanţă care nu a mai fost reuşită în acest timp nici în circuitul masculin.

Americanca a înregistrat în primul tur al turneelor de Grand Slam59 de victorii şi o singură înfrângere, venită în faţa lui Virginie Razzano, în 2012, la Roland Garros.

De asemenea, aceasta a fost cea de-a 73-a victorie a Serenei pe iarba londoneză, capitol la care a egalat-o pe sora ei, Venus, care s-a impus tot de cinci ori la Wimbledon.

În turul secund, Williams va da piept cu Timea Babos, care a învins-o în prima rundă pe Petra Cetkosbka în două seturi, 7-6, 6-3. Cele două se vor afla pentru prima oară faţă în faţă în circuitul de simplu.