Preoţi din România, Grecia şi Republica Moldova, reuniţi la Iaşi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ceremonie religioasă impresionantă la Catedrala Catolică din Iaşi. Preasfinţitul Petru Gherghel a împlinit 75 de ani, dar şi 50 de preoţie. Iar evenimentul a fost marcat printr-o slujbă religioasă la care au fost prezenţi peste o sută de preoţi din România, Republica Moldova şi Grecia.

Preoţi din toate colţurile ţării şi de peste hotare au sărbătorit aniversarea a 50 de ani de preoție și 25 de ani de episcopat a Preasfinţitului Petru Gherghel. Însuşi Papa Francisc a transmis o scrisoare de felicitare prin reprezentantul Vaticanului în România, scrie digi24.ro.

„Împlinindu-se misiunea pastorală, în căsătoria cu Dumnezeu, împărțitorul tuturor darurilor ai fost în lucrarea de evanghelizare,” a citit Excelenţa Sa Francisco Javier Lozano, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

Celebrarea a durat mai bine de două ore. După liturghie, invitaţii, prelaţi dar şi oficialiăţi, şi-au prezentat rând pe rând urările şi au oferit cadouri.

Preasfințitul Petru Gherghel a fost hirotonit preot în 1965 la Alba-Iulia, iar pe 14 martie 1990 a fost numit episcop de Iaşi de către Papa Ioan Paul al II-lea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...