Cu o capacitate de 6.300 de locuri, Shrine Auditorium din Los Angeles i-a întâmpinat sâmbătă pe fanii care au reuşit să obţină un bilet şi să devină astfel primii spectatori ai celui mai lung film al sagăi, cu o durată de 2 ore şi 33 de minute, care îi aduce faţă în faţă pe enigmatica eroină Rey (Daisy Ridley) şi pe maleficul Kylo Ren (Adam Driver).

Pe covorul roşu, cei prezenţi au putut admira toată distribuţia peliculei, inclusiv pe John Boyega, care a reuşit să ajungă la timp cu avionul, în pofida unei furtuni de zăpadă în Atlanta, graţie "celui mai bun pilot din galaxie", după cum a glumit actorul. 

La patruzeci de ani de la lansarea primului film, franciza "Star Wars" nu a fost niciodată mai în formă, iar experţii prevăd încasări de 220 milioane dolari în primul weekend de proiecţii în cinematografele din Statele Unite, peste şase zile.

În pofida unei pauze de 10 ani ani între lansarea "Episode III: Revenge of the Sith" (2005) şi "The Force Awakens" (2015), prima parte a unei a treia trilogii, apetitul publicului pentru aventurile eroilor din "Star Wars" pare să rămână intact.

Regizorul şi scenaristul peliculei "The Last Jedi", Rian Johnson, a prezentat filmul în prezenţa întregii distribuţii şi a adus un omagiu emoţionant regretatei actriţe Carrie Fisher, interpreta rolului Prinţesei Leia — decedată subit la vârsta de 60 de ani, în decembrie 2016 — pe care o putem vedea în ultima sa apariţie într-un film.

Lucasfilm a impus un embargo asupra cronicilor detaliate despre peliculă până marţi la ora locală 9:00 (17:00 GMT), însă fanii au inundat rapid reţelele de socializare cu postări în care îşi manifestă entuziasmul faţă de film.