Femeile sunt mult mai atletice, în mod natural, decât bărbaţii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Femeile pot procesa oxigenul mult mai rapid decât bărbaţii atunci când realizează exerciţii fizice, sugerează rezultatele unui studiu al Universităţii din Waterloo.

Absorbţia rapidă a oxigenului reduce presiunea exercitată asupra celulelor corpului şi este considerată o măsură importantă pentru persoanele care practică aerobic sau fitness, informează Science Daily.

„Descoperirea contrazice o credinţă populară conform căreia corpul bărbaţilor ar fi în mod natural mai atleti”, ca declarat Thomas Beltrame, principalul autor al studiului. În cadrul studiului, bărbaţi de 18 ani şi femei cu o vârstă asemănătoare au fost monitorizaţi în timpul exerciţiilor pe banda de alergat. În toate stadiile exerciţiilor, femeile au depăşit performanţele bărbaţilor, oxigenul fiind inhalat cu 30% mai repede în corp.

„Am descoperit că muşchii femeilor extrag oxigenul din sânge mult mai repede, ceea ce în termeni ştiinţifici indică un sistem aerobic superior”, afirmă Richard Hughson, profesor din cadrul Faculty of Applied Health Sciences din Waterloo.

Prin procesarea mai rapidă a oxigenului, femeile sunt mult mai puţin predispuse oboselii asociată acumulării de molecule.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...