Poliția recomandă cetățenilor să renunțe la călătoria cu automobilul, dacă nu este urgentă

10 decembrie 2017, ora 17:01

Poliţia recomandă, în special, șoferilor să conducă prudent unitatea de transport pe toată durata deplasării și să adapteze permanent viteza la condiţiile de trafic. Poliția apelează totodată la politețe și respect în trafic, întrucât din cauza condițiilor meteo nefavorabile, există pericolul producerii accidentelor rutiere.

De asemenea, recomandă șoferilor:
– să folosească luminile de întâlnire atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, pentru a reduce riscul producerii accidentelor rutiere atât pe trasee locale cât și naționale.
– să se informeze cu privire la condițiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze și să echipeze unitatea de transport corespunzător.
– să evitați discuțiile telefonice în timpul conducerii unității de transport. Dacă nu sunteți siguri că veți face față dificultăților pe așa tip de vreme, nu vă expuneți riscului!
– să renunțați la călătoria cu automobilul dacă nu este una urgentă!

Poliția recomandă și pietonilor să fie atenți și să evite zonele carosabile, mai ales o dată cu lăsarea întunericului. Le recomandăm să traverseze drumul doar după ce s-au asigurat ca o pot face în siguranță.

Poliția Republicii Moldova recomandă tuturor cetățenilor să apeleze 902 pentru orice incident produs pe teritoriul țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram