(FOTO) Primul președinte al Parlamentului a fost înmormântat astăzi la Cimitirul Central din Capitală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primul președinte al Parlamentului, Alexandru Moșanu a fost petrecut pe ultimul său drum. Câteva sute de oameni au participat la înmormântare.

Potrivit Parlamentului, Ceremonia funerară a început la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” cu un serviciu divin și slujba de pomenire. De aici, cortegiul funerar cu trupul neînsuflețit al lui Alexandru Moșanu s-a îndreptat spre Palatul Republicii, unde a avut loc mitingul de doliu.

Ulterior, cortegiul funerar a trecut simbolic prin fața clădirii Legislativului și s-a deplasat spre monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, unde fostul președinte al Uniunii Scriitorilor.

Alexandru Moşanu a fost înmormântat, astăzi, la Cimitirul Central din strada Armenească a capitalei.

Primul preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Moşanu s-a stins din viaţă în seara de 7 decembrie, la vârsta de 85 de ani. A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova între anii 1990 – 1998 şi a ocupat funcţia de preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, în perioada septembrie 1990 – februarie 1993. Alexandru Moșanu este deținătorul celei mai înalte distincții a Parlamentului, Medalia Democrației.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...