Vlad Filat: Am invitat PL-ul să facem coaliții pro-europene și în Parlament, și în raioane

Vlad Filat a anunțat că PLDM și PDM invită PL să creeze o coaliție pro-europeană la nivel central, pentru a numi un nou guvern. De asemenea, ex-premierul a spus că aceleași formațiuni trebuie să formeze și coaliții locale, în special la nivel raional, fiindcă ”alegerile locale generale din acest an au fost câștigate detașat și univoc de partidele pro-europene”.

Liderul liberal-democrat și-a exprimat încrederea că, în Consiliul Municipal Chișinău, va fi o coaliție pro-europeană formalizată întrucât există numărul necesar de consilieri. Totodată, Filat a spus că speră că nu vor mai fi ”voturi stranii”, referindu-se tacit la voturile comune ale consilierilor liberali și comuniști.

Filat a insistat pe necesitatea creării cât mai rapide a unei coaliții pro-europene la nivel central, dar s-a arătat nemulțumit că ”a fost mai important pentru unii colegi acest tur II de scrutin”. Potrivit lui Filat, formarea unei noi alianțe este sprijinită deopotrivă de cetățeni și de partenerii de dezvoltare externi.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.