Averea lui James Howell este îngropată sub sute de tone de gunoi, într-un depozit de deşeuri din Newport, potrivit metro.co.uk.

Tânărul a aruncat hard-ul în 2013, uitând că acesta conţinea criptomonedele, care chiar şi la acea vreme valorau câteva sute de mii de lire sterline.

Deja la sfârşitul anului 2013, hardul valora 4 milioane de lire sterline.

Tânărul de 32 de ani a început să „mineze” Bitcoin pe laptopul său, în 2009. El a minat 7.500 de cryptomonede pe care le-a salvat într-un fişier pe hard-ul computerului lui.

„După ce mi s-a stricat laptopul, am început să-l vând pe bucăţi, pe eBay. Cu toate astea, hard-ul l-am păstrat într-un sertat, ştiind că are chei private de Bitcoin. M-am gândit că dacă Bitcoin va deveni valoros la un moment dat, eu voi avea acele monedele minate”, afirmă tânărul.

„Pe la jumătatea lui 2013, în timp ce făceam curăţenie, hard-ul- care atunci valora câteva sute de mii de lire – a fost aruncat la gunoi din greşeală”, adaugă James Howell.

Cu toate astea, tânărul zice că nu se plânge pentru că astfel se accidente „se întâmplă”.

„În viitor, hard-ul va valora până la un miliard de dolari”, spune tânărul.

De asemenea, James crede că ar putea calcula cât de adânc este îngropat hard-ul, bazându-se pe cât timp a trecut de când l-a aruncat şi câte alte deşeuri sunt aduse săptămânal la groapa cu gunoi.

„Cu cât valoarea creşte, cu atât am mai multe şanse să-l recuperez, aşa că este doar o problemă de timp – să aştept până când preţul Bitcoin va fi atât de mare încât căutarea comorii să fie mai palpitantă”, a mărturisit bărbatul.

Vineri, Bitcoin a atins un maxim istoric, aflându-se într-o creştere accelerată şi ajungând să valoreze peste 17.000 de dolari.