07:18:36 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Traian Băsescu a adunat o sală PLINĂ la Bălți, orașul în care „au câștigat numai forțe proruse”: „Entuziasmul legat de Unire a fost extraordinar”

Știri 09.12.2017 14:30 Vizualizări6149 Autor: Ziarul National
VIDEO // Traian Băsescu a adunat o sală PLINĂ la Bălți, orașul în care „au câștigat numai forțe proruse”: „Entuziasmul legat de Unire a fost extraordinar”


Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), fostul președinte al României Traian Băsescu, a adunat, ieri-seară, o sală plină la Bălți pentru a le vorbi celor prezenți despre Unirea R. Moldova cu România.

Traian Băsescu a fost întâmpinat cu aplauze, iar cei prezenți i-au scandat numele: „Băsescu!”, „Băsescu!”. La întâlnirea cu bălțenii, Traian Băsescu a fost însoțit de deputatul de la București, Constantin Codreanu, președintele executiv al PUN, Anatol Șalaru, și de deputatul de la Iași, Ion Movilă.

„De ce R. Moldova nu primește nicio perspectivă de a intra în UE? Dintr-un motiv simplu. Acestea sunt frontierele trasate pentru zeci de ani înainte din punct de vedere al influenței celor două blocuri - cel comunitar și Federația Rusă. Încă de la Petru I, Rusia a vrut să aibă un condon sanitar, de securitate în jurul frontierelor sale. Iar proba o avem în Ucraina - imediat ce a semnat Acordul de asociere la UE, Federația Rusă a anexat Crimeea și a pornit războiul în estul Ucrainei, soldat cu mii și mii de morți. A fost semnalul că Federația Rusă nu va tolera o extindere a UE și NATO dincolo de frontierele actuale”, a spus Băsescu.



Potrivit fostului președinte al României, situația din Ucraina a „scos presiunea” de pe R. Moldova care, dacă vrea să adere la UE și NATO, o poate face unindu-se cu România, într-o singură țară, „așa cum i-a lăsat Dumnezeu pe români”.

„Împreună cu Anatol Șalaru şi Constantin Codreanu am fost în Republica Moldova, la Bălţi, cel mai mare oraş după Chişinău. În acest oraş, din 1990 şi până acum, alegerile au fost câştigate numai de partide proruse. Dezbaterea pe care am organizat-o a fost legată de Unirea Republicii Moldova cu România. Trebuie să recunosc, entuziasmul celor aflaţi în sală, legat de Unire, a fost extraordinar”, a scris după întâlnire Traian Băsescu pe Facebook.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md