Omul de ştiinţă Jan Ingenhousz, celebrat de Google printr-un Doodle special

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Omul de ştiinţă Jan Ingenhousz este celebrat de Google cu ajutorul unui logo special. Astfel, Google a elaborat un logo care încununează munca acestuia în domeniul cercetărilor plantelor. Tot el a fost cel care a descoperit fotosinteza.

Jan Ingenhousz a fost un biolog, chimist şi fiziolog olandez, care a trăit între anii 1730 şi 1799.

Acesta este cunoscut pentru faptul că a descoperit procesul de fotosinteză, arătând că lumina este esenţială la plante în procesul absorbţiei de dioxid de carbon şi eliberarea de oxigen.

În plus, în anul 1768 a reuşit să-i imunizeze pe membrii familiei de Habsburg împotriva variolei, apoi a devenit medicul personal şi consilierul apropiat al împărătesei Austriei – Maria Tereza.

Google îşi modifică ocazional logoul pentru a marca diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalităţi ale culturii universale.

Primul „doodle” – o reprezentare ocazională a logoului Google afişată pe prima pagină a motorului de căutare – a apărut în 1998, când fondatorii Google Larry Page şi Sergey Brin au participat la festivalul Burning Man din deşertul Nevada şi au pus emblema evenimentului în spatele logoului Google pentru a anunţa utilizatorii că vor fi plecaţi în acea perioadă. De atunci au fost create peste 1.000 de „doodle”-uri pentru paginile de start ale Google din întreaga lume.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...