Actualitate

Vicedirectorul ANSA, arestat pentru 20 de zile

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Vsevolod Stamati a fost reținut acum două zile în urmă de procurorii anticorupție pentru că „a solicitat, cu titlu gratuit, de la mai mulţi agenţi economici bunuri ce nu i se cuvin, inclusiv vin, carne, mezeluri pentru a nu le crea impiedimente în activitatea economică”.

Potrivit procurorilor, bunurile solicitate de vicedirectorul ANSA erau încărcate în automobilul acestuia de serviciu, chiar la sediul Agenţiei.

Pe 20 septembrie 2016, bănuitul a încercat să determine plecarea din funcţie a şefului adjunct al Direcţiei raionale Edineţ din cadrul ANSA prin numirea în această postură a unei persoane afiliate lui. Mai mult decât atât, în caz de refuz, vicedirectorul a ameninţat persoana incomodă cu pornirea unor cauze penale pe faptul comercializării certificatelor fitosanitare.

Vicedirectorul ANSA a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat riscă de la 7 la 15 ani închisoare cu amendă de la 8000 la 10000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *