Maia Sandu a propus ca o stradă din capitală să fie redenumită în cinstea Regelui Mihai I

Maia Sandu
Foto: Privesc.eu

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a propus ca actuala stradă din Chișinău Serghei Lazo să fie redenumită în cinstea Regelui Mihai I al României. Mesajul a fost publicat pe pagina de Facebook a acesteia.

Potrivit ei, această stradă a mai purtat numele Regelui Mihai în perioada interbelică.

„Numele Regelui Mihai, trecut în eternitate pe 5 decembrie 2017, este strâns legat de istoria Basarabiei şi a Chişinăului. Fostul suveran al României a vizitat în mai multe rânduri orașul nostru, iar pentru meritele sale, una dintre străzile centrale ale Chişinăului a fost denumită, în perioada interbelică, în cinstea sa (Marele Voievod Mihai, actuala Serghei Lazo). Până la sfârşitul vieţii a păstrat o legătură sinceră cu Basarabia şi basarabenii. Este de datoria noastră să păstrăm în memoria colectivă numele Regelui Mihai, care a fost un simbol al luptei pentru restabilirea dreptăţii, al luptei pentru libertate şi democraţie. De aceea, facem un apel public să fie sprijinită iniţiativa noastră de a se restabili denumirea istorică a străzii Serghei Lazo în numele Regelui Mihai”, a menționatMaia Sandu.

propunere

O decizie în acest sens ar urma să fie luată de autoritățile locale.

Amintim că, Regele Mihai I, fostul suveran al României, a murit marți, 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani la reședința din Elveția și va fi înmormântat pe 16 decembrie curent la Curtea de Argeș.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Stela Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente