/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Poleiul și ceața au făcut prăpăd pe șosele. 10 mașini au fost implicate într-un accident în lanț

missing
08 decembrie 2017, ora 17:38

Accidentul s-a produs pe la ora opt dimineața pe traseul Chișinau – Ungheni, în apropiere de Cojușna. Șoferii spun că era ceață densă, iar pe șosea ghețuș, astfel că ei nici nu reușeau să-și dea seama când mașinile au început să patineze, lovindu-se rând pe rând unele în altele. În accident a fost implicat și un microbuz.

„Mergeam încet și am văzut că sunt mașini oprite și mașina ceea în șanț și pe contrasens mi-a ieșit microbuzul negru. El m-a lovit și m-a întors am coborât din mașină și o mașină din urmă a frânat și era ghețuș foarte mare și după cum vedeți iată unde am ajuns din cauza gheții”.

„De la parcare a ieșit o mașină și să evit accidentul cu el am traversat strada în partea cealaltă, pe stânga și m-a ajuns din urmă. Ca la Ice Bravo așa ghețuș a fost aici. E strașnic. În timp de cinci minute atâtea accidente mari nu am văzut”.

Unii șoferi se plâng că drumurile nu au fost pregătite de iarnă. Pe această porțiune de traseu nici nu exista material antiderapant.

„Practic e imposibil de condus adică șoseaua nu se îngrijește”.

„Drumul nu este stropit, nu a pus ce trebuiește. Nu au pus nisip, sare trebuie să fie o regulă, așa cum era”.

Potrivit poliției, un șofer a fost transportat la spital. La fața locului au intervenit și salvatorii.

„Vom omite piesele în urma accidentului ca să curățim traseul. Trei automobile sunt grav avariate”, a menționat Marcel Iocsa, pompier.

„Deja după ce vor depune șoferii declarații vom stabili care și cu cine s-a ciocnit și cine se face vinovat de accident. Motivul ciocnirii ghețușul, situația rutieră și cred că atenția șoferilor”, susține Radu Moșneaga, specialist al poliției de patrulare.

Potrivit medicilor de la Urgență, după ce a primit îngrijirile medicale, șoferul rănit a fost externat. Oamenii legii investighează toate circumstanțele și urmează să stabilească gradul de vinovăție el fiecărui șofer în parte.

Reporter: Beatrice Dornean
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram