icon

Relaţiile moldo-beloruse, discutate de Premierul Pavel Filip şi Ambasadorul Republicii Belarus la Chișinău

08-12-2017 13:58
707

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Belarus la Chișinău, Serghei Ciciuc. Părțile au discutat despre posibilitățile de consolidare a cooperării moldo-belaruse, în contextul vizitei pe care o va întreprinde Premierul la Minsk, în perioada 11-12 decembrie curent.

 

Șeful Executivului a apreciat relațiile prietenești dintre Republica Moldova și Republica Belarus, bazate pe o abordare pragmatică, și caracterul ascendent al colaborării bilaterale. Astfel, Pavel Filip a specificat că vizita de lucru de săptămâna viitoare va constitui o bună oportunitate pentru a discuta chestiunile actuale de pe agenda comună.

 

La rândul său, Ambasadorul Serghei Ciciuc a subliniat că pe toate segmentele  de cooperare bilaterală se înregistrează progrese, chiar dacă în ambele state are loc un proces complex de reforme. Diplomatul a exprimat deschiderea țării sale pentru dezvoltarea în continuare a unui dialog constructiv la toate nivelurile.

 

Părțile au optat pentru o colaborare mai strânsă în domeniul comercial-economic. În acest sens, a fost menționată sporirea volumului comerțului bilateral în anul curent și a fost exprimată deschiderea pentru organizarea, în primul semestru al anului 2018, a ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pentru cooperare comercial-economică.

 

Printre sectoarele prioritare de colaborare bilaterală au fost identificate transportul aerian, fiind examinate posibilitățile lansării unor noi curse avia și diversificării destinațiilor, cel agroalimentar și de producere, precum și cooperarea la nivel local. Oficialii au încurajat contactele directe dintre întreprinzătorii din cele două state, care sunt eficiente în stabilirea parteneriatelor de afaceri.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30