Igor Dodon: „Râia liberală se bucură prea devreme. Vor fi depuse contestări”

Candidatul Partidului Socialiştilor pentru funcţia de primar al Chişinăului Zinaida Greceanîi şi preşedintele PSRM Igor Dodon au declarat că nu reconosc rezultatele turului doi al alegerilor locale şi vor depune zeci şi sute de contestări “care vor demonstra încăcările comise în procesul de votare, atât pentru consiliul municipal Chişinău, cât şi pentru funcţia de primar general”.

“Râia liberală se bucură prea devreme. Noi nu recunoaștem aceste alegeri. Au fost prea multe nereguli. La ASEM au fost scoase buletine de vot. La Băcioi s-au găsit ștampile. Avem dovezi suficiente de încălcări pentru a anula rezultatul alegerilor. Mîine la prima oră vor fi sistematizate rezultatele și vor fi depuse contestări”, a declarat ieri Igor Dodon.

Socialistul l-a criticat dur pe noul primar Dorin Chirtoacă, declarând că”va lupta împotriva maidanezilor, unioniștilor și oligarhilor”.

În opnia lui Dodon, rezultatele alegerilor locale au demonstrat că principala forţă politică de opoziţie din ţară este PSRM. “Acest lucru s-a întâmplat în pofida faptului că împotriva noastră au făcut front comun cu liberalii atât Plahotniuc, cât şi Filat cu Voronin. Şi cu ce v-aţi ales,“eroilor”? Că aţi reuşit să falsificaţi rezutatele alegerilor? Vă promit că acest “eroism” are să vă iasă pe ochi”, a conchis Dodon.

Reaminitim că Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Liberal la funcția de primar al municipiului Chișinău, a câștigat pentru a treia oară consecutiv alegerile locale.

După numărarea a peste 98% dintre procesele verbale, Dorin Chirtoacă are 53,14 % din voturi, iar candidatul socialiștilor, Zinaida Greceanîi, 46, 86%.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.