05:51:44 18.04.2024
Stiri

Secțiile de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, RENOVATE din banii României!

Social 07.12.2017 16:00 Vizualizări2031 Autor: Ziarul National


Secțiile de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, RENOVATE din banii României!

Guvernul României a alocat 2,5 milioane de euro pentru renovarea a 11 secții de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

Ultima secție, după reparație, a fost inaugurată ieri, costul lucrărilor de renovare a Secției de Cardiologie, unde se tratează anual aproximativ o mie de copii, ridicându-se la 2,3 milioane de lei moldovenești

Copiii care suferă de afecțiuni cardiovasculare se tratează de acum încolo în condiții moderne, după ce spațiile de aici, inclusiv camerele pacienților și blocul sanitar, au fost reparate și dotate cu mobilier nou. În această secție nu au fost făcute renovări deloc în ultimii 15 ani.

„Avem șapte săli pentru pacienți, avem saloane pentru terapie intensivă. Au fost renovate și încăperile pentru personalul medical, cantina și bucătăria și, neapărat, WC-urile”, a declarat directorul Institutului Mamei și Copilului, Sergiu Gladun.

„Astăzi (ieri n.r.) îl sărbătorim pe Sfântul Nicolae, care se spune că aduce daruri copiilor, după cât de cuminți au fost. Iată că printr-o coincidență fericită, cu banii de la Guvernul României, cu sprijinul autorităților Republicii Moldova și prin abnegația managerului de proiect, am reușit cu toții să aducem daruri frumoase pentru copiii din Republica Moldova, pentru personalul medical, pentru pacienții. Cei care vin în spital evident că au o problemă, însă este important să plece de aici cu speranță, cu încredere și desigur, cu sănătate”, a spus Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, care a fost prezent la evenimentul de inaugurare a acestei secții de la Institutul Mamei și Copilului.

Banii acordați de România pentru îmbunătățirea condițiilor de la această instituție fac parte dintr-o asistență financiară nerambursabilă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md