Consilierul premierului Filip, Eremei Priseajniuc, are o funcţie nouă în administraţia capitalei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consilierul premierului Pavel Filip, Eremei Priseajniuc, a fost numit azi în funcţia de consilier municipal în Consiliul Municipal Chişinău, pe lista Blocului electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova — Iurie Leancă” (PPEM). Asta după ce proaspăt-numitul viceprimar al capitalei, Ruslan Codreanu şi-a depus mandatul de consilier.

Comisia Electorală Centrală a atribuit azi mandatul de consilier din partea PPEM, ca urmare a solicitării lui Codreanu privind renunţarea la mandat, pe motiv că funcţia de viceprimar al capitalei este incompatibilă cu cea de membru al CMC.

Eremei Priseajniuc este consilier principal de stat al prim-ministrului în domeniul combaterii corupției și activității organelor de drept. Acesta a mai ocupat anterior funcția de consilier al prim-ministrului, în Guvernul Filat și Guvernul Leancă.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, CEC a luat act de rapoartele privind veniturile și cheltuielile din campania electorală a alegerilor locale noi din 19 noiembrie 2017 ale concurenților electorali: Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Democrat din Moldova, „Partidul Nostru”, Partidul Liberal și Partidul Naţional Liberal. Potrivit hotărârii adoptată de CEC, rapoartele privind veniturile și cheltuielile, depuse de concurenții electorali menționați au fost întocmite și prezentate în corespundere cu prevederile legislației electorale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...