Trump își acuză predecesorii că au amânat prea mult decizia recunoașterii Ierusalimului drept capitală a Israelului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele american Donald Trump a declarat miercuri, înaintea mult așteptatului său discurs în care se va pronunța asupra recunoașterii de către SUA a Ierusalimului drept capitală a statului Israel, că această decizie ar fi trebuit luată de mult timp, relatează agențiile AFP și Reuters.

„Avem un anunț important de făcut (…) și cred că trebuia făcut de mult timp”, a spus liderul de la Casa Albă la o reuniune a cabinetului său. „Mulți președinți au spus că vor face ceva, dar nu au făcut nimic”, a completat el, făcând aluzie la promisiunea mai multor foști președinți americani că vor muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Această chestiune a mutării sediului ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim revine în atenție la fiecare șase luni începând din anul 1995, când a fost adoptată o lege ce impune această mutare, dar care conține și o clauză derogatorie prin care președinții pot decide amânarea acestui transfer la fiecare șase luni. Până în prezent toți președinții SUA au optat pentru o asemenea amânare, inclusiv Trump în iunie, pentru „a da o șansă’ păcii, în pofida promisiunii sale din timpul campaniei în favoarea unei mutări a ambasadei americane la Ierusalim.

După reuniunea la care a făcut această declarație, Trump va avea o intervenție în care va anunța decizia sa cu privire la recunoașterea de către SUA a Ierusalimului drept capitală a Israelului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...