20:28:37 19.04.2024
Stiri

Primul dintre cele 34 de centre multifuncționale de prestare a serviciilor publice a fost inaugurat la Strășeni

Social 06.12.2017 16:00 Vizualizări1277 Autor: Ziarul National
Primul dintre cele 34 de centre multifuncționale de prestare a serviciilor publice a fost inaugurat la Strășeni


Primul Centru multifuncțional al Agenției Servicii Publice (ASP) din R. Moldova, creată acum câteva luni prin organizarea mai multor instituții publice, a fost deschis astăzi la Strășeni.

Centrul multifuncțional va presta servicii publice oferite anterior de către cinci întreprinderi de stat: ÎS CRIS „Registru”, ÎS „Camera Înregistrării de Stat”, ÎS „Cadastru”, Serviciul Stare Civilă și Camera de Licențiere, iar autoritățile promit cetățenilor de aici acces la servicii calitative, preţuri optime şi timp redus de așteptare.

„Mă bucur să particip la acest eveniment, nu doar pentru că este primul Centru multifuncţional din ţară, dar și pentru că se deschide aici, la Străşeni, unde este raionul meu de baştină. Preconizăm, timp de jumătate de an, să avem asemenea centre în fiecare raion din R. Moldova”, a declarat Pavel Filip la deschiderea centrului de la Strășeni.

Deschiderea ghișeului unic de prestare a serviciilor publice este parte a reformei administrației publice centrale, implementată de Guvern.

„Această reformă are drept obiectiv depolitizarea instituțiilor de stat și apropierea autorităților de cetățeni. În următoarea etapă, şi chiar acum este în discuție la Guvern, vom aproba încă un proiect care prevede că, în viitor, centrele multifuncţionale vor oferi şi servicii celor care doresc să înregistreze partide politice, culte religioase sau organizații nonguvernamentale. După care, să ajungem în final ca toate serviciile oferite de către stat să fie prestate în astfel de centre. Obiectivul final este ca serviciile publice să fie cât mai aproape de cetățeni, să le oferim în fiecare primărie”, a mai spus Pavel Filip.

Prim-ministrul a a dat asigurări că, după simplificarea procedurii de eliberare a documentelor, urmează reducerea numărului actelor de care cetăţeanul are nevoie în relaţia sa cu statul: „Unicul act va fi buletinul de identitate. Restul informaţiei despre cetăţean se va regăsi în registrele de stat”.

În următoarele şase luni, urmează a fi deschise încă 34 de centre multifuncționale în toate raioanele R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md