„Noi nu recunoaştem rezultatele acestor alegeri. Sunt zeci şi sute de încălcări care vor fi la baza contestării pe care o vom depune. În Băcioi, la candidatul liberal acasă, au fost găsite buletine cu ştampila „Votat”. La ASEM au fost găsite buletine aruncate. Vom lupta pentru votul pe care ni l-aţi acordat pentru a anula alegerile în mai multe secţii de votare şi poate alegeri repetate în Chişinău. Votul de astăzi a demonstrat că principala forţă sunt socialiştii. S-au unit toţi deştepţii, dar ce au obţinut? Au falsificat în câteva secţii şi acum sunt eroi?”, a declarat Igor Dodon, în cadrul unei conferinţe de presă, acum câteva clipe.

Totodată, liderul PSRM a lansat un şir de insulte grave la adresa lui Dorin Chirtoacă.

„Râia liberală acum se bucură prea devreme. Am un mesaj pentru maidanezul de la Coloniţa: să nu se bucure prea devreme. Maidanezul unionist , serviţi şampanie astăzi, cât mai iese bulbuci din ea. Vedem ce va fi mâine, poimâne, pentru că viaţa abia începe. Lupta va continua”, a mai spus Dodon.

De menţionat că după procesarea a 99% din procesele verbale, Dorin Chirtoacă a ieşit învingător în cursa pentru primăria capitalei, cu peste 53%, în timp ce Zinaida Greceanîi a luat peste 46%.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.