Tehnici utile pentru o învăţare rapidă. Dezvoltă-ți o hartă mentală a informaţiei

pexels-photo-313690
Foto: energepic.com

Experienţa învăţării şi a memorării este diferită pentru fiecare dintre noi, însă aplicarea unei metode de succes poate ajuta la acumularea rapidă a informaţiilor. Experţii recomandă cinci tehnici pentru o învăţare rapidă.

# Explică unei alte persoane informaţiile acumulate

Există o zicală care spune că dacă nu poţi explica o informaţie în termeni simpli, atunci probabil că nu ai înţeles-o suficient de bine. Atunci când treci prin paşii necesari explicării, vei ajunge să abordezi subiectul din mai multe perspective. De asemenea, ai mai multe şanse să întâlnești potenţiale întrebări la care nu te-ai gândit până în acel moment, scrie adevărul.ro.

# Folosește tehnica 80/20

Gândește-te la o grădină pe care trebuie să o uzi: poți să-i oferi necesarul săptămânal într-un singur pas (ceea ce va duce la risipă din cauza imposibilitaţii absorbţiei într-un timp atât de scurt) sau poți să o faci în ritmul necesar, exact când este nevoie. Experţii sugerează împărţirea orelor de studiu în 50 de minute de învăţare intensă, urmată de 10 minute de relaxare. Mai mult, experţii în productivitate mai spun că, dacă te concentrezi asupra subiectelor cele mai importante (de obicei cuantificate la 20%), vei ajunge să înveți în mod automat celelalte 80%. Poţi dezvolta o hartă mentală detaliată a subiectului, iar mintea va face conexiuni logice.

# Ia notiţe de mână

Laptopul poate fi mai rapid, dar folosirea unui creion şi a hârtiei te va ajuta să înveţi mai uşor. Motivul este simplu: totul se reduce la implicarea mentală. Atunci când lucrezi într-un document virtual, nivelul de atenţie nu este la fel de mare.

# Dezvoltă obiceiuri sănătoase

Poţi să îți pregătești mintea şi să o transformi într-un instrument mai intens, mai analitic, dezvoltând obiceiuri sănătoase. Exerciţiile regulate au nenumărate beneficii,cum ar fi îmbunătăţirea memoriei şi a nivelului de acumulare a informaţiei. În plus, meditaţia şi alimentaţia sănătoasă sunt esenţiale pentru funcţionarea creierului. De asemenea, somnul este necesar pentru funcţia de bază a creierului, menţinerea unei judecăţi bune şi păstrarea timpilor de reacţie.

# Diversifică metodele de învăţare

Reconsolidarea este termenul dat procesului prin care amintirile sunt îmbunătăţite cu noi cunoştinţe şi joacă un rol important în consolidarea abilităţilor şi a învăţării. Studiile au constatat că, dacă efectuezi versiuni uşor modificate ale unei sarcini, înveţi mai repede decât dacă repeţi de mai multe ori succesiv.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente