Directorul executiv al Centrului de analiză şi consultanţă politică „Politicon” , Anatol Ţăranu, consideră că după rezultatele preliminare, Dorin Chirtoacă a câştigat alegerile. „Analiştii spuneau că dacă rata de participare la vot va fi de cel puţin 50 la sută, va câştiga Dorin Chirtoacă. Acum rezultatele arată că în condiţiile când la vot au participat puţin peste 48 la sută, Dorin Chirtoacă iese învingător. În acest rezultat nu este inclus şi rezultatul din suburbii, care de obicei votează pentru Chirtoacă”, a spus  Ţăranu, la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmiite IPN.

Şi istoricul Octavian Ţîcu este convins că Chirtoacă a câştigat alegerile. „Matematica alegerilor în Chişinău este alta decât în întreaga ţară. Electoratul din Chişinău este mai elevat, are o altă cultură politică. Cred că Dorin Chirtoacă a câştigat Chişinăul, dacă e să luăm în calcul şi posibilul rezultat din suburbii”, a spus Ţîcu.

Cornel Ciurea, expert IDIS „Viitorul” , de asemena crede că suburbiile au votat în favoarea lui Chirtoacă. „Cea mai perversă alegere se face în Chişinău. În calitate de chişinăuian get-beget cred că nu este corect ca suburbiile să ne aleagă primarul. Cred că este problema stângii, care nu a reuşit să schimbe această situaţie”, a spus  Ciurea.