Primăria din Vulcăneşti face economii pe seama copiilor; În grădinițe lipsesc fructele şi legumele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primăria din Vulcăneşti face economii sistematic, prin alimentația copiilor din instituțiile preșcolare. La această concluzie au ajuns responsabilii Centrelor de sănătate din regiune.

Despre problema alimentației în grădinițele din Vulcăneşti a anunțat directorul sanitar al raionului, Dumitru Uzun, în timpul unei adunări a şefilor de departamente din Vulcăneşti. În urma mai multor verificări, rezultatele au arătat că grădinițele din regiune sunt foarte sărace în alimentație.

„Primăria din Vulcăneşti are datorii față de furnizori, iar această problemă o rezolvă cu ajutorul economisirii din alimentele preconizate pentru grădinițele din regiune. Din instituțiile preșcolare lipsesc salatele cu legume și fructele”, a spus directorul sanitar al raionului, Dumitru Uzun.

Confirmare a celor spuse, Dumitru Uzun aduce ca exemplu grădinița numărul 7 din Vulcăneşti. La grădinița respectivă, în ultimele nouă luni s-a făcut economie în medie de 90.000 de lei, potrivit Gagauzinfo.

„Reiese că copii nu au primit hrană din acești bani economisiţi”, a mai adăgat Uzun.

Directorul sanitar al raionului, Dumitru Uzun a accentuat că anume în această perioadă când îmbolnăvirile cu infecții respiratorii sunt foarte fregvente, trebuie neapărat de îmbogățit alimentația copiilor din grădinițe. Meniul copiilor neapărat trebuie să conțină lactate, carne și pește.

Primarul din Vulcăneşti, nu a comentat în nici un fel afirmațiile directorului sanitar din raion.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...