/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/FOTO/ Alte 10 percheziții privind contrabanda de metale. Au fost găsite peste 150 de mii de kg metale de un milion de lei

missing
05 decembrie 2017, ora 10:46

În cadrul percheziţiilor au fost depistate şi ridicate agende cu înscrisuri de ciornă referitor la activitatea ilegală a persoanelor în cauză, peste 150 000 kg de resturi şi deşeuri de metale feroase şi peste 15 000 kg de resturi şi deşeuri de metale neferoase, fără acte de proveniență, în sumă totală de circa 1 000 000 lei.

Perchezițiile au fost efectuate la 1 decembrie 2017.

Amintim că, la 20 octombrie 2017, un bărbat de 35 de ani, cetățean al Ucrainei, a fost reținut în flagrant în timp ce intenționa să exporte ilegal prin punctul de trecere al frontierei de stat „Cosăuţi”, resturi şi deşeuri de cupru în valoare totală de peste 300 000 lei. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile.

Astfel, timp de trei luni de documentare, forțele de ordine au stabilit că suspectul a exportat ilegal din Republica Moldova în Ucraina, o cantitate de metale neferoase în valoare de peste trei milioane de lei.

În cadrul efectuării percheziţiilor la locul păstrării mărfii, precum şi în automobil, polițiștii au depistat şi ridicat: marfă (resturi şi deşeuri de cupru) fără documente de provenienţă, înscrisuri de ciornă referitor la activitatea persoanelor respective, telefoane mobile, două bancnote cu valoarea nominală a câte 100 dolari cu suspiciuni de a fi false.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 248 al 5 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Contrabanda” se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram