Zeci de percheziții în toată țara într-un dosar pentru contrabandă cu metale feroase și neferoase

masina metal
Foto: politia.md

În orașele Rezina şi Drochia au avut loc zece percheziţii la mai multe persoane care sunt implicate în schema ilegală de contrabandă cu resturi şi deşeuri de metale feroase și neferoase.

Totul a avut loc la 1 decembrie 2017, când ofițerii Direcţiei Investigare Fraude Economice a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au depistat şi ridicat agende cu înscrisuri de ciornă referitor la activitatea ilegală a persoanelor în cauză, peste 150 000 kg de resturi şi deşeuri de metale feroase şi peste 15 000 kg de resturi şi deşeuri de metale neferoase, fără acte de proveniență, în sumă totală de circa 1 000 000 de lei.

Reamintim că, un bărbat de 35 de ani, cetățean al Ucrainei, la 20 octombrie 2017, a fost reținut în flagrant în timp ce intenționa să exporte ilegal prin punctul de trecere al frontierei de stat „Cosăuţi”, resturi şi deşeuri de cupru în valoare totală de peste 300 000 de lei. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile.

Astfel, timp de trei luni de documentare, ofițerii Direcției Investigare fraude economice a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au stabilit că suspectul a exportat ilegal din Republica Moldova în Ucraina, o cantitate de metale neferoase în valoare de peste 3 000 000 de lei.

În cadrul efectuării percheziţiilor la locul păstrării mărfii, precum şi în automobil, polițiștii au depistat şi ridicat: marfă (resturi şi deşeuri de cupru) fără documente de provenienţă, înscrisuri de ciornă referitor la activitatea persoanelor respective, telefoane mobile, două bancnote cu valoarea nominală a câte 100 de dolari cu suspiciuni de a fi false.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente