Una dintre cele mai puternice bănci centrale din lume avertizează că bitcoin va muri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

China domina la un moment dat pieţele de bitcoin din lume, înregistrând peste 90% din comerţul global de bitcoin. Dar în septembrie, banca centrală a interzis ICO-urile (Initial Coin Offering) şi a interzis caselor de schimb pentru criptomonede să servească clienţii locali. Uitându-se în urmă, Pan Gongsheng, guvernatorul adjunct al People Bank of China, crede că a luat decizia potrivită, potrivit Quartz.

În cadrul unui discurs ţinut cu ocazia unui forum financiar din Shanghai, Pan a fost rugat să comenteze cu privire la raliul bitcoinului, care a înregistrat o creştere fabuloasă depăşind pragul de 11.500 de dolari, înzecindu-şi valoarea în timpul acestui an.

„Dacă nu opream schimburile în bitcoin şi nu interveneam aspra ICO-urilor în urmă cu câteva luni, dacă China încă ar fi înregistrat peste 80% din totalul comerţului cu bitcoin în întreaga lume, ce s-ar fi întâmplat astăzi?

Mă sperie răspunsul la această întrebare”, a răspuns Pan, conform presei din China.
Pan a continuat, citând un articol recent al economistului Eric Pichet, din ziarul francez La Tribune. În acest material, Pichet, profesor la Kedge Business School în Franţa, a detaliat un argument familiar conform căruia bitcoin este o bulă care se poate sparge în orice clipă, exact ca şi criza lalelelor din 1600 sau ca bula Internetului din anii 2000. Acesta prezice că bitcoin va muri ca urmare a unui mare furt, a unui hack al tehnologiei blockchain din spatele criptomonedei, sau în urma unor restricţii votate în masă de guvernele lumii.

„Aşa cum ne-a învăţat Keynes, „piaţa poate rămâne iraţională pentru mai mult timp decât tu poţi rămâne solvent”. Rămâne un singur lucru de făcut: Să aştepţi lângă bancă şi să vezi cum cadavrul bitcoin va trece pe lângă tine într-o zi”, îşi încheie Pan discursul citându-l pe Pichet.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...