Ştiri

Sursa imaginii: army.md

Ştiri / Social

06 Dec. 2018 / 12:33

Un nou contingent al Armatei Naţionale pleacă în Kosovo

La Ministerul Apărării a avut loc, astăzi, ceremonia de detaşare a celui de-al zecelea contingent al Armatei Naţionale în misiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo. Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a menţionat că armata naţională are nevoie de un suflu nou, pe care cel de-al zecelea contingent îl va aduce acasă, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Au fost selectaţi cei mai buni din cei care au aplicat. Cei mai pregătiţi ne vor reprezenta ţara. Vă încurajez să acumulaţi cât mai multă experienţă de la partenerii noştri, de la armatele moderne care participă în această misiune şi să reveniţi acasă ca să implementaţi această experienţă aici, iar Republica Moldova făcând parte din asigurarea securităţii internaţionale îşi va amplifica prezenţa în teatrele de operaţii, îşi va amplifica prezenţa în misiunile internaţionale de menţinere a păcii”, a declarat Eugen Sturza.

Reprezentatul Ambasadei Republicii Italia în ţara noastră, Antonio Ionio, a spus că Italia este bucuroasă de prezenţa unui pluton de soldaţi moldoveni în cadrul misiunii KFOR în KOSOVO al cărui comandament îl deţine.

„Apreciem şi susţinem voinţa Moldovei de a contribui la stabilitatea şi siguranţa în Europa. Instruirea şi trainingul este o oportunitatea de creştere profesională reciprocă. Folosesc acest prilej pentru a vă dori experienţă excelentă împreună cu trupele italiene cu care sper că veţi putea împărtăşi în timpul sărbătorilor de iarnă momente de seninătate şi de pace”, a spus Antonia Ionio.

Comandatul Contingentului Armatei Naţionale Republicii Moldova, locotenent - colonelul Ion Godoroja a spus că Armata Naţională este gata de misiune.

Dispunem de pregătirea şi cunoştinţele necesare pentru executarea sarcinilor puse în faţa noastră în aria de responsabilitate pentru care am fost pregătiţi de către partenerii şi colegii noştri. Vă promitem că vom reprezenta Republica Moldova şi Armata Naţională cu profesionalism în această misiune precum a făcut-o şi cele nouă contingente detaşate anterior în Kosovo”, a declarat  Ion Godoroja.

 

Comentarii