22:28:37 18.04.2024
Stiri

Începutul sfârșitului pentru Trump? Dovezi bombă despre contactele cu Rusia. Explicațiile președintelui SUA

Știri 04.12.2017 19:30 Vizualizări2011 Autor: Ziarul National


Începutul sfârșitului pentru Trump? Dovezi bombă despre contactele cu Rusia. Explicațiile președintelui SUA

Fostul consilier pe probleme de securitate națională al SUA, Michael Flynn, este pregătit să depună mărturie că însuși președintele Donald Trump i-a cerut să stabilească contacte cu rușii pe când actualul lider al SUA era candidat prezidențial, a relatat postul de televiziune ABC News, citat de Reuters și EFE.

Agenția de presă britanică transmite că nu a putut verifica imediat informația difuzată de ABC, care cita un om de încredere al fostului consilier al lui Trump.

Potrivit ABC, Flynn este pregătit să declare că însuși Trump i-a cerut să ia legătura cu Kremlinul, obiectivul fiind acela ca SUA și Rusia să acționeze împreună în lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic din Siria, relatează EFE.

Flynn, care l-a ajutat pe Trump în campania electorală și a devenit apoi un personaj central în ancheta federală privind presupusul amestec al Moscovei în scrutinul prezidențial din SUA din 2016, a pledat vinovat, recunoscând că a mințit FBI-ul. Flynn a admis că a dat declarații false în legătură cu contactele de anul trecut pe care le-a avut cu Serghei Kisliak, care era la acea vreme ambasadorul Rusiei în SUA.

Ca parte a înțelegerii cu procurorii, Flynn a recunoscut că „membri importanți” ai echipei lui Trump știau despre convorbirile sale cu ambasadorul rus. Mai exact, potrivit declarației în care își recunoaște vinovăția, Flynn a explicat că a sunat mai mulți membri ai echipei care pregăteau transferul de putere între președintele de la acea vreme, democratul Barack Obama, și Trump și că a ajuns chiar să discute cu ei despre contactele cu Rusia în timp ce se aflau la un club exclusivist care îi aparține lui Trump, la Mar-a-Lago, pe coasta de sud-est a Floridei.

De partea cealaltă, Donald Trump afirmă că l-a demis pe Michael Flynn din funcţia de consilier prezidenţial pentru că ştia că minţise în ancheta FBI, declaraţia liderului de la Casa Albă riscând să atragă efecte juridice, afirmă unii experţi.

„Am fost nevoit să îl demit pe generalul Flynn pentru că l-a minţit pe vicepreşedinte şi pe agenţii FBI. El pledează vinovat pentru aceste acuzaţii. Este ruşinos ce a făcut, deoarece în perioada de tranziţie acţiunile sale au fost legale. Nu era nimic de ascuns”, a declarat Donald Trump prin Twitter.

Afirmaţiile lui Donald Trump sugerează că preşedintele SUA a ştiut că Michael Flynn i-a minţit pe agenţii Biroului Federal de Investigaţii înainte ca el să îi ceară directorului FBI să nu îl ancheteze pe fostul consilier, explică specialişti consultaţi de agenţia Reuters. Însă nu este clar în ce moment a aflat Donald Trump informaţiile.

Donald Trump l-a demis pe James Comey, directorul FBI, deoarece ar fi gestionat în mod inadecvat investigaţia în cazul serverului de email privat utilizat de Hillary Clinton, însă demiterea a intervenit în contextul anchetei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală. Donald Trump i-a cerut în februarie directorului FBI James Comey să oprească investigaţia care viza contactele fostului consilier pentru Siguranţă Naţională Michael Flynn cu oficiali ruşi, au afirmat surse citate de CNN şi de New York Times. În cursul audierilor în Congres, James Comey a confirmat că Donald Trump i-a cerut explicit să abandoneze investigaţia care îl viza pe fostul consilier prezidenţial Michael Flynn, scrie realitatea.net.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md