/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ „Războiul” brazilor. Silvia Radu crede că a fost sabotată de Valeriu Munteanu

missing
04 decembrie 2017, ora 18:51

Noul brad, de 19 metri, a fost împodobit cu 4 km de ghirlande – cu 2 km mai mult decât anul trecut. Pe ramuri au fost agățate 1150 de globulețe de culoare roșie și argintie, dintre care, 700 au fost procurate din Germania. Unii s-au grăbit sa facă poze.

„Am venit cu soția să ne pozăm. –Vă place bradul? –Da, foarte tare, față de cel care a fost”.

„Foarte frumos. Decât cel pe care l-au adus din Ucraina de zeci de mii de euro… El parcă nu era pom de Crăciun, dar o sperietoare pentru copii”.

Alții au criticat și acest brad.

„Prea multe jucării pentru așa brad micuț”.

„Baloanele astea… și alte jucării trebuiau să pună, să fie mai interesant la copii, la maturi ca la maturi”.

Silvia Radu a anunțat că va iniția o anchetă internă în cazul bradului adus din munții Carpați și a promis că banii irosiți vor fi recuperați. Ea crede că autorul farsei cu bradul chel ar fi liberalul Valeriu Munteanu: „Toți știu cine este acel cineva, care a organizat această farsă.Care, de fapt nu mi-a făcut-o mie, dar au făcut-o locuitorilor Chișinăului. Pe mine nu mă sperie nici sabotajele, nici declarațiile misogine, bădărane ale domnului Munteanu. Și este absolut intolerabil ca un lider politic să promoveze misogenismul în public”.

Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, liberalul Valeriu Munteanu a negat că ar avea vreo legătură cu bradul importat. El a spus că, în semn de protest, nu va merge în acest an la brad. Mai mult, el a îndemnat și cetățenii să se gândească dacă merită ca acest „brad oligarhic” să fie onorat cu prezența: „M-a învinuit de toate relele. Am aflat că mint în ultima săptămână, sunt corupt, că sunt comunist și merg cu secera și ciocanul nu știu după ce. Iar acum că sunt misogin. Eu nu știu dacă ea cunoaște definiția de misogin. Iar ultima acuzație care mi s-a făcut în genere m-a dat gata – precum că aș maltrata femeia. Eu acasă am 5 femei, soția și cele 4 fiice. În plus, am lucrat în mai multe colective și mă cunosc mii de femei. Nu cunosc dacă am dat dovadă de așa ceva”.

Potrivit lui Munteanu, bradul care a fost adus din curtea unei foste grădinițe a fost tăiat ilegal, fiind astfel prejudiciat mediul: „Cel de-al doilea brad a fost tăiat fără autorizația de tăiere și fără a plăti bani pentru daunele aduse mediului. Bradul a fost cumpărat de către un cumpărător impostor și de la un vânzător ipostor, căci nici acesta nu la crescut timp de 50 de ani în curte.”

„Vom recupera și dauna care a fost cauzată cu tăierea bradului de pe acel teritoriu privat și acel brad care a fost instalat în PMAN”, a menționat Silvia Radu.

Bradul achiziționat din Ucraina a costat 15 mii de lei. Autoritățile nu au anunțat, însă, cât a costat și cine a achitat pentru transportarea molidului. Silvia Radu susține că pentru bradul montat acum în PMAN a plătit personal 10 mii de lei. În spațiul public nu există, însă, o confirmare oficială că pomul a fost procurat și donat de Silvia Radu.

Reporter: Veronica Vacari
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram