/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Precizările europenilor se contrazic cu comunicatele PDM. Oficialii de la Strasburg au avut o întrevedere cu ministrul de Externe

missing
04 decembrie 2017, ora 18:10

Potrivit unor comunicate PDM, întrevederile ar fi avut loc în cadrul unei vizitei întreprinse la Strasbourg de către o delegație politică din Republica Moldova condusă de Vlad Plahotniuc. Pe când pe site-ul Consiliului European se arată că pe 4 decembrie, secretarul General Thorbjørn Jagland a avut o programată o întâlnire cu Andrei Galbur, Vicepremierul și Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și Vladimir Cebotari, Ministrul Justiției.

Potrivit acelorași comunicate emise de PDM, Plahotniuc a discutat cu Buquicchio despre colaborarea Moldovei cu Comisia de la Veneția. Iar, cu Jagland a abordat cooperarea Consiliului Europei cu Republica Moldova, reformele realizate în 2016 şi 2017 în privinţa administraţiei publice centrale şi a funcţionării justiţiei, precum şi evoluţiile din dosarul transnistrean.

Potrivit democraților, Plahotniuc i-a mulțumit președintelui Comisiei de la Veneția, Buquicchio, pentru expertiza acordată în elaborarea legilor din R. Moldova. Aceeași sursă informează că Buquicchio a subliniat de asemenea necesitatea continuării reformelor democratice în țara noastră. În privința introducerii sistemului electoral mixt, președintele Comisiei de la Veneția a reafirmat suveranitatea Republicii Moldova, explicând în același timp care sunt diferențele de viziune ale Comisiei pe acest subiect.

Amintim că, potrivit unui comunicat al Comisiei de la Veneția, cea din urmă în urma unor consultări publice cu toate părțile interesate, a dat un aviz prin care anunța că schimbarea sistemului trezește mai multe semne de întrebare, inclusiv riscul ca membrii de circumscripție ai parlamentului să fie vulnerabili în fața intereselor de afaceri.

Preent-screen de pe pagina Consiliului Europei:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram