/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Au sustras ilegal peste 180 de mii de lei. Trei moldoveni, membri ai unei grupări internaționale, reținuți

missing
04 decembrie 2017, ora 12:32

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada lunilor august – noiembrie, procurorii, împreună cu ofițerii de investigații ai SIS şi CNA au documentat şi reținut trei cetățeni ai Republicii Moldova, care, având în calitate de complici mai multe persoane originare din țări cu risc sporit, stabiliți în afara Republicii Moldova, au reușit să sustragă ilegal mijloace bănești.

Pentru realizarea schemei frauduloase, gruparea criminală a preluat gestionarea unei firme din municipiul Chişinău fără scop de a desfăşura activitate de antreprenoriat. Ulterior, în perioada lunilor august – septembrie 2017, prin înșelăciune, obținând un post terminal extern al unei instituții financiare, învinuiţii au efectuat sustragerea şi transferul de mijloace bănești în valoare de peste 188000 lei, utilizând datele de identitate ale cardurilor bancare, emise de instituţii financiare din Australia şi Olanda.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei riscă până la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani, precum şi recuperarea cheltuielilor judiciare care vor fi suportate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram