Printre cei care ar fi împărţit bani alegătorilor ar fi, potrivit localnicilor, şi membrul PD Sergiu Sococol, a cărui maşină staţiona în preajma secţiei de votare. Sococol a respins acuzaţiile. Deşi a declarat că îşi aşteaptă bunica, Sococol a fost observat în preajma aceleiaşi secţii de votare şi după câteva ore. Când a văzut echipa Jurnal TV, a luat-o la fugă. Nu înainte însă de a ameninţa cu răfuiala fizică un membru PL.

Neregulile nu se opresc aici. Unii alegători spun că şi o firmă de taxi, care ar aparţine unui consilier local din PD, a transportat în mod organizat mai mulţi oameni la secţiile de votare. De partea cealaltă, unul dintre observatorii Partidului Democrat a respins acuzaţiile. Responsabilii din cadrul Serviciului de presă al PD nu au răspuns la telefon pentru a oferi un comentariu.

Amintim că şi în cadrul primului tur de scrutin membrul Partidului Democrat, primarul degrevat Ion Gangan, care luptă pentru al treilea mandat la Nisporeni, a fost acuzat că ar fi mituit alegătorii cu plăcinte, suc şi îngheţată. Gangan a respins însă acuzaţiile. Precizăm că în Nisporeni sunt peste 11 mii de cetăţeni cu drept de vot.