Vitali Stepanov: Rusiei ar trebui să i se interzică participarea la Jocurile Olimpice de iarnă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vitali Stepanov, fost inspector antidoping care alături cu soţia sa, atleta Iulia Stepanova, a dezvăluit sistemul de dopaj organizat din Rusia, consideră că acestei ţări ar trebui să I se interzică participarea la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, relatează BBC.

Stepanov este de părere că „iarna lungă şi rece a dopajului continuă să îşi menţină efectul îngheţat” şi a cerut Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) să decidă o interdicţie în cazul Rusiei.

În mărturia depusă în faţa comisiei CIO de investigare a dezvăluirilor cu privire la dopajul organizat, Stepanov a afirmat că „sute de vise olimpice au fost năruite de sistemul de dopaj” din Rusia.

Mulţi sportive ruşi concurează în prezent doar pentru că guvernul a blocat accesul la dovezi, a menţionat el. „Dacă aceşti sportivi concurează la JO de iarnă din 2018, va fi o nedreptate în plus faţă de sportivii curaţi, iar acest lucru poate fi prevenit. Dacă aveţi curajul să faceţi asta, ar fi unul dintre cele mai importante triumfuri din istoria olimpismului”, a adăugat Stepanov, potrivit news.ro.

Vitali Stepanov şi Iulia Stepanova locuiesc acum în SUA, după ce au dezvăluit sistemul de dopaj organizat din Rusia. Mărturiile lor au dus la declanşarea unei vaste anchete, iar atleţii ruşi nu au putut participa la Jocurile Olimpice de la Rio.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...