23:44:49 19.04.2024
Stiri

NEREGULI // Un alegător a votat la numai O ZI după ce a primit viză de reședință în localitate. „BMW” MISTERIOS la Băcioi

Partide/Comunicate 28.06.2015 15:23 Vizualizări2041 Autor: Ziarul National
NEREGULI // Un alegător a votat la numai O ZI după ce a primit viză de reședință în localitate. „BMW” MISTERIOS la Băcioi


A obținut viză de reședință ieri, 25 iunie, în localitate, iar astăzi a mers la vot și a ales unul dintre cei doi candidați la funcția de primar care au ajuns în turul doi de scrutin.

Cazul a avut loc în satul Ciuciulea, raionul Glodeni, anunță Asociația „Promo-Lex”.

Printre neregulile înregistrate astăzi de către observatorii „Promo-Lex” se numără șase cazuri de nesigilare corespunzătoare a urnelor, votarea cu alte acte decât cele indicate, comercializarea băuturilor alcoolice și agitație electorală în apropierea secțiilor de votare, intimidarea observatorilor (secția de vot nr.6 de la Cimișlia) etc.

Observatorii au notat și mai multe cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de votare în Basarabeasca, satul Cușmirca din Șoldănești, Costești din Ialoveni și Rediul Mare din Dondușeni.

Pavel Postică de la Asociația „Promo-Lex” a anunțat că, acum, situația din satul Topala, raionul Cimișlia, acolo unde au protestat de dimineață mai mulți săteni, „s-a stabilizat”.

Persoanele care au protestat se află și acum în preajma secției de votare, dar nu mai blochează accesul persoanelor la vot care chipurile nu sunt locuitori ai satului, cum s-a întâmplat mai devreme, a spus Postică.

Și la Băcioi, suburbie a capitalei, a fost înregistrat un incident care este cercetat de oamenii legii. Postică a spus că, la secția de votare nr. 277 din această localitate, patru persoane incluse pe lista suplimentară au primit câte două buletine de vot, iar în urnă au aruncat numai câte unul, fiind bănuite că pe celelalte le-au sustras. Când au fost luate la întrebări de președintele biroului electoral, acesta a fost bruscat. Apoi, persoanele au plecat cu un automobil de model „BMW” cu numerele „G BR 101” și sunt căutate acum de oamenii legii.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md