/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/FOTO/ La Chișinău a avut un Marș al Unirii. Câteva sute de cetățeni au marcat 99 de ani la unirea din 1 decembrie 1918

missing
02 decembrie 2017, ora 21:53

Laura Cotogoi-Muşinschi, elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Gaudeamus”, a spus că participarea la acest marș este pentru ea o sărbătoare. „Noi suntem români şi marcăm sărbătorile naţionale care ne reprezintă. Vrem să arătăm tuturor că unirea dintre cele două ţări este importantă, este inevitabilă şi noi luptăm pentru aceasta”, a spus eleva.

Ştefan Domoş, locuitor al capitalei, a spus că este alături de cei care își doresc reîntregirea neamului românesc. „Unire ne trebuie. Noi am fost uniţi, dar în 1940 ne-au despărțit. Acum este necesar de produs o nouă unire”, a declarat Ștefan Domoș.

Porivit lui George Simion, președintele platformei unioniste „Acțiunea 2012”, marșul de astăzi este un eveniment pentru a informa cetățenii că anul 2018 este unul dedicat unirii Republicii Moldova cu România. „Vrem să spunem că iubim Republica Moldova, iubim România. Aceste două state trebuie să se unească şi să formeze aceeaşi ţară”, a spus George Simion.

Maxim Guţu, reprezentantul Partidului Unității Naționale, a declarat că pentru formațiunea politică pe care o reprezintă reîntregirea neamului românesc este un scop sigur. „Participăm la toate acţiunile dedicate unirii. Anul 2018 va fi centenarul unirii şi astfel ne solidarizăm cu toată suflarea românească din Republica Moldova, pentru a face mai puternicăă şi mai unită mişcarea unionistă din Republica Moldova”, a spus Maxim Guțu.

Participanţii la marş au mers pe str. Bănulescu Bodoni, apoi pe str. Mateevici, trecând pe lângă Academia de Teatru Muzică și Arte Plastice, acolo unde la 27 martie 1918 a fost votată unirea Basarabiei cu România. Apoi s-au îndreptat către str. Sfatul Țării, până la bd. Ştefan cel Mare, cotind spre Scuarul Europei, unde au desfășurat un miting.

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram