(VIDEO) În timp ce la Chișinău „epopeea bradului” abia pare să se fi încheiat, marile orașe din România și-au aprins iluminatul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În timp ce la Chișinău „epopeea bradului” abia pare să se fi încheiat, marile orașe din România au îmbrăcat deja hainele de sărbătoare. Milioane de beculețe colorate au împânzit marile oraşe din țara vecină. Momentele au fost aşteptate cu sufletul la gură de românii care şi-au petrecut seara în stradă.

Aprinderea luminiţelor de Crăciun a fost cel mai aşteptat moment al serii. Mii de bucureşteni s-au strâns în centrul Capitalei.

„Luminile sunt super, o idee bună cu motivele tradiționale”, a spus o femeie.

„Ne simțim foarte bine, atmosfera e foarte plăcută, am asistat la aprinderea luminilor și am văzut casa lui Moș Crăciun”, a menționat, la rândul său un bărbat.

Şi marile orașe au îmbrăcat haine de sărbătoare. La Iaşi, zeci copii au vrut să apese pe butonul care a aprins beculeţele colorate. Ulterior un grup de militari au mărșăluit interpretând „Treceți batalioane române Carpații” și ținând torțe în mână, iar seara s-a încheiat cu luminarea drapelului montat pe turnul Palatului Culturii.

„Foarte emoţionant. Chiar nu am alte cuvinte. Emoţionant a fost tot procesul”, a mărturisit o tânără.

La Timişoara peste o jumătate de milion de luminițe au fost aprinse aseară în centrul orașului.

Urmăriți aici un reportaj realizat de Digi24:


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...